Information

Republiken Guatemala har ett unikt läge i Centralamerika, for sale som anses vara den geografiska mitten av kontinenten. Det gränsar i norr och väster från Mexiko, and på southwesten av El Salvador och Honduras, rx på nordöstra från Belize och Karibiska Sean, och på den södra av Stilla havet.
Geografi

Guatemalas 108.899 kvadrat-kilometer område är i huvudsak bergig och vulkanisk. På 4211 meter över havet, den Tajumulco vulkan, vid Institutionen för San Marcos, är den högsta toppen i landet. Landet genomkorsas av många floder. Det är prickade med sjöar och täckt av tropisk djungel och skogsbeklädda slätter. Vulkaniska sandstränder fälg Stilla havet och Karibiska havet, varav några fortfarande är oupptäckta.

De låglänta djungler i den norra delen av Petén hyser ett rikt djurliv, värdefulla lövträd, gummiträd och petroleum. Två bergskedjor över landet. Man börjar i Niquihuil område i Sierra Madre i San Marcos och på den andra i Huehuetenango. Den första är en 260 kilometer lång sträcka längs Stillahavskusten som utgör den centrala platån som städerna Guatemala, Antigua, Sololá, Santa Cruz del Quiché och Chimaltenango finns.

En av Guatemala utestående geografiska särdrag är dess 33 vulkaner. De ger en bakgrund för många spektakulära landskap, som erbjuder rekreationsmöjligheter till utomhussporter. Spelunkers kommer att njuta av att utforska de många grottor som flera kilometer under jorden. Enorma stalaktiter och stalagmiter och andra ovanliga klippformationer täcker de vackra strukturer. En del av dessa grottor kan anges med hjälp av navigerbara underjordiska floder.

Ladda ner och läs hela dokumentet.

 

 

 

 

Acredited for the Kingdom of Sweden, Kingdom of Denmark, Kingdom of Norway, Finland and Baltic Countries