“Jag har en rancho”

bok GuatemalaBoken ”Jag har en rancho” är berättelsen om de första svenskarna som kom till Guatemala, om pionjärerna som mötte en ny värld och om besökande svenskar, från Prins Wilhelm via Nils von Dardel till Harald Edelstam, som livfullt skildrat sina upplevelser i det fjärran landet.

Boken ”Jag har en rancho”  kan beställas direkt  av författaren, den tidigare svenske ambassadören i Guatemala, Ulf Lewin,  ulf@lewin.nu  .

Efter civilekonomexamen antogs Ulf Lewin 1965 vid Utrikesdepartementet i Stockholm och har under de följande 37 åren tjänstgjort vid en rad ambassader, särskilt i i Latinamerika. Efter pensionering har Lewin (”jubilado pero no retirado”) tagit magisterexamen i kultur-antropologi med specialinriktning på mayakulturen. Han håller fortsatt nära kontakt med Guatemala på det akademiska och personliga planet. Han är uppskattad föredragshållare och reseledare, ordförande i Svenska Amerikanistsällskapet och tidigare ordförande i Etnografiska museets vänförening

 

 

 

 

EXPEDITION MAYA – Ny bok!

MayaBoken EXPEDITION MAYA presenterades av ambassaden tillsammans med  bokförlaget Columbi Publishing. Författaren och diplomaten Helmer Brobergs nya bok kretsar kring en färd till den gamla mayastaden Naachtún som han tog del i  för några år sedan. Den handlar bl.a. om ruinerna i Guatemala som hotas av gravplundrare och av den tropiska vegetationen.

Läs mer..

Författaren Helmer Broberg och Guatemalas Ambassadör Ricardo Putzeys

 Författaren Helmer Broberg och Ambassadör Ricardo Putzeys

 

 

 

 

 

Förläggaren Mikael Vallinder, <a href=pilule Guatemalas Ambassadör Ricardo Putzeys, Helmer Brober” src=”http://www.guatemala.se/wp-content/uploads/2010/11/Förläggaren-Mikael-Vallinder-Guatemalas-Ambassadör-Ricardo-Putzeys-Helmer-Brober-297×300.jpg” width=”297″ height=”300″ />

Förläggaren Mikael Wallinder, ambassadör Ricardo Putzeys och Helmer Broberg

 

 

 

 

 

 

 

Hans Dahlqvist, Kaffeexperten och  Margareta Eidensten, Guatemalas honorärkonsul

Hans Dahlqvist, Kaffeexperten och  Margareta Eidensten, Guatemalas honorärkonsul

 

 

 

 

 

Publiken